Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Operációs rendszer

Figyelem!
A webáruházunkban forgalmazott operációs rendszerek teljesértékű, jogtiszta szoftverek. A termékek nem fizikai árucikkek, mindössze egy licenszkulcsot tartalmaznak.
Az operációs rendszer letöltésére az alábbi linken van lehetőség: 
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10

Megnevezések, és a verziók közötti különbségek: 

  • Retail azaz kereskedelmi verzió: 

A szoftver teljes csomagolt termékét (FPP-Full Packaged Product) általában „dobozos példánynak” nevezik a "Retail" licencek esetében, bár ez manapság inkább a kereskedelmi csatornára értendő és nem szó szerint fizikai terméket jelent minden esetben, hiszen ma már online módon is (letöltés) beszerezhetők a kereskedelmi termékek, amikor nincs fizikai termék. Kiskereskedőtől vagy online vásárolja meg a Microsoft Áruházból. A Retail termékkulcsok könnyen átvihetők egy másik számítógépre pl. Microsoft fiók segítségével.

  • OEM azaz Eredeti Berendezés Gyártói verzió:

Azokat a szoftver termékeket nevezik OEM-nek (Eredeti Berendezés Gyártó), amelyeket rendszerépítők, számítógépgyártók (pl. DELL, HP, Lenovo...) számára licencelnek. Egyes esetekben az OEM kulcs be van ágyazva a gép UEFI (korábban BIOS) programjába. Az OEM licenc lehet nem márkaspecifikus is, azaz nem "brand" (márka) gépeken is felhasználhatók. Ilyen eset például amikor valaki előtelepített, működő Windows rendszerrel vásárol számítógépet és a számítógép árába bele van építve a Windows szoftver is. Az OEM licencek eredetileg hardver kötöttséggel kerülnek forgalomba, de a hardverkötöttség alól kivonhatók és tovább értékesíthetők az EU/EGK területén legálisan a szoftvergyártógyártó tiltakozása ellenére is az Európai Bíróság C-128/11. sz. ügyben hozott ítélete, valamit a 2009/24/EK Európai Parlamenti irányelvek alapján. Még abban az esetben is, ha a gyártó szerződése ezt tiltja, mert ilyen esetben a szerződés vonatkozó pontja érvénytelen. Az OEM licencek telefonos aktiválással vihetők át másik számítógépre, amennyiben az előző gépen inaktiválásra került.

Rendezés:

Windows 11 Professional Retail

MarketMánia cikkszám: 105611
7.990 Ft

Windows 11 Home OEM

MarketMánia cikkszám: 105612
5.990 Ft

Windows 10 Home OEM (32/64 bit)

MarketMánia cikkszám: 105613
3.490 Ft

Windows 10 Home Retail (32/64 bit)

MarketMánia cikkszám: 105614
5.990 Ft

Windows 10 Professional OEM (32/64 bit)

MarketMánia cikkszám: 105615
2.990 Ft